DE VERSTANDIGE UVC KEUZE: THOR UVC®

Thor UVC

THOR UVC®, DE VERSTANDIGE UVC-KEUZE

Een snel, zeer krachtig, mobiel UVC-desinfectiesysteem dat via een accurate meeting van de geometrie van de ruimte de UVC dosis bepaald. Volume, oppervlak en de op dat moment aanwezige inventaris worden in actuele berekening meegenomen. LET OP. In de dynamische ziekenhuisomgeving zijn ruimtes op geen enkel moment van de dag hetzelfde. THOR UVC® levert accuraat maatwerk, geen gokwerk! We hebben te maken met kwetsbare patiënten die we moeten beschermen tegen kruisbesmetting. Gokken is geen optie.

THOR UVC® is enige UVC systeem op de Nederlandse markt met succesvolle Nederlandse data! Referenties op aanvraag.

Een effectieve, milieuvriendelijke en chemisch-vrije manier van desinfecteren. Geen benodigde verbruiksartikelen en geen schadelijke chemicaliën of resten. Dit betekent een enorme kostenbesparing in vergelijking met andere desinfectie producten en diensten.

THOR UVC® heeft ook geen verborgen enorme hoge kosten met betrekking tot installatie van plattegronden van afdelingen of technische ondersteuning. Er wordt ook geen gebruik gemaakt van een lithium accu die erg kostbaar is om te vervangen. Gewoon ‘plug in en play’. Heel eenvoudig.

Past ideaal in bestaande reiniging en desinfectie protocollen als terminale einddesinfectie methodiek, waarbij in korte tijd een extreem hoog niveau aan desinfectie gehaald wordt, met een minimale afbreuk in de productiviteit van de zorgmedewerkers.

THOR UVC® is een laagdrempelig toepasbaar geborgd onafhankelijk gevalideerd desinfectie systeem.

Met THOR UVC® kun je Standaardiseren, Valideren en Protocolleren. Het totale proces wordt beheersbaar gemaakt. Dit wordt onderschreven door de huidige gebruikers.

EEN UVC-SYSTEEM MET HERSENEN

Alleen THOR UVC® maakt gebruik van gepatenteerde 360° ruimte scanning technologie die de variabelen van de ruimte scant zoals grootte, vorm en inhoud om zodoende de intensiteit van de lampen zo in te stellen dat er een precieze, dodelijke dosis van UVC-energie afgegeven wordt voor de desinfectie van de te behandelen ruimte.

THOR UVC® FEATURES

 • Met unieke Lidar Scanning Technologie wordt een ruimte  gescand. THOR UVC® gebruikt vele data punten voor het in kaart brengen v.d. ruimte tot op millimeter nauwkeurig en berekend de af te geven optimale dosis UVC.
 • Telescopische functie: desinfectie van vloer tot plafond
 • 360° bewegingssensoren/noodstoppen
 • 24 high output 95W UVC Philips lampen
 • Compacte mobiele unit
 • Achter de lampen bevindt zich geëxtrudeerd aluminium met een gepatenteerde coating die UV-straling 100% reflecteert waardoor output van de lampen gemaximaliseerd wordt.

VOORDELEN THOR UVC® DESINFECTIE

 • Behandeling is snel door zijn zeer hoge output. Duur van behandeling is afhankelijk van de grootte van de ruimte en de inventaris in de te behandelen ruimte. Een gemiddelde eenpersoonskamer neemt 25-30′ in beslag inclusief prepareren ruimte. 
 • Er behoeven geen extra maatregelen genomen te worden m.b.t. afplakken van ventilatie roosters, deuren en/of ramen.
 • Geen urenlang opladen van accu en geen opwarmen van UVC lampen nodig. Meteen inzetbaar op ieder moment op iedere locatie in uw instelling.
 • Opladen plattegronden van te behandelen afdelingen niet nodig. Geen onnodige extra significant hoge kosten. Accurate ruimtemeeting bij aanvang desinfectie procedure.
 • Onsite technische support en technische training zijn gewoon bij prijs inbegrepen. Geen verborgen kosten.
 • Droog desinfectie proces en is eenvoudig en veilig in gebruik. NHS Risk Assessment score 3.
 • Effectief in schaduw; Gemiddelde van log 5-6 reductie van microben in line of sight en log 4-5 in schaduw.
 • Eigen router waarmee tablet zich verbindt en is gemakkelijk te bedienen met bijgeleverde tablet die voorzien is van gebruikersvriendelijk iconen. Tablet en toren blijven verbonden met elkaar gedurende verhuis naar andere ruimte.
 • Genereert veel omvattende digitale rapportages in allerlei formats.
 • Effectief tegen een grote verscheidenheid van pathogenen (virussen, bacteriën en schimmels) waaronder MRSA, Clostridium difficile, NoroVirus, Acinetobacter, CRE, Corona virus en VRE.
 • De ergonomische handgreep en het unieke 6-wielontwerp maken het gemakkelijk om de unit van kamer tot kamer te verhuizen.

 

HOE KAN THOR UVC® INGEZET WORDEN OP UW INSTELLING?

De standaard protocollen voor reinigen en desinfecteren in de patiëntenzorg blijven gehandhaafd.

Desinfectie met chlooroplossingen (of vergelijkbaar middel) kunnen vervangen worden door inzet van de UVC bij:

Einddesinfectie van patiëntenkamers na opheffen isolatie (patiënt uit de kamer) in volgorde van prioriteit:

a. strikt en strikt/viraal
b. contact (maagdarm)
c. druppel
d. contact

2. Extra inzet bij uitbraken van bacteriën & virussen: patiëntenkamers, spoelkeuken, apparatuur die op meerdere kamers komt. Denk aan bloeddrukmeters, verbandkarren, pompen.

3. Preventief op hoog risico-afdelingen: patiëntenkamers en spoelkeukens op IC, MC, neonatologie, pediatrie, maagdarmleverziekte-afdelingen.

4. Bij problemen c.q. risico’s:  kamers/ruimten op OK, CSA